Benskydd eller inte

Det är många hästägare som använder benskydd nästan året om bara för att de vet att hästar har ett annorlunda beteende än männiksor!
 
Det tycker jag är helt rätt, men ändå fel. hästar har ju ett annorlunda beteende änn vi människor så när dom släpps i stora grupper som dom springer i i vildmarken och så ska det vara. men när man släpper hästar två och två så är det inte riktigt naturligt så då kanman använda det. När det går från kalt och kallt till kallt och snö är det också bra att ha benskydd i hagen så att inte benen skadads. För man ska verkligen inte sätta hästen i en liten grushage bara för att det är snöigt så att inte hästen får ha roligt. Då försvinner även hästens motivation till att träna en liten bit!
 
Detta tycker jag inte är rätt, man kan faktiskt åka och köps ett par billiga benskydd eller boots att ha i hagen när man släpper sin häst i onaturliga sammanhang! Om man vill ha kvar hästen så länge som möjligt så är detta viktigt. Visst, i en liten platt grushage behöer man kanske inte ha det om hästen står själv och är lugn. 
 
Benskydd tycker jag att MAN SKA ha när man rider ute i skogen, om hästen råkar gå vid en vass rot så rispar den ju inte upp ett stortnså på benet, nej benskyddet tar emot. Detta kan hända vart som helst, på en asfaltsväg, en liten stig eller en brant grusbacke. OM hästen skadar sig på benen så gör benskydden skadan mindre. Inom hoppningen är det också bra ifall frambenen/bakbanen slår i bommarna så lindar benskydden!
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: